Γιαούρτι με γλυκό κυδώνι, από την Ελευθερία Μπουτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 

Γλυκό κυδώνι – Υλικά

1 κιλό κυδώνια
700 γρ. ζάχαρη καστανή
1½ ποτήρι νερό
2 κ.σ. μέλι
1 φλ.τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
1 ξύλο καννέλας
χυμό δυο λεμονιών

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση

Πλένετε και σκουπίζετε τα κυδώνια. Τα καθαρίζετε από τις φλούδες και αφαιρείτε τα σπόρια. Κόβετε τα κυδώνια σε λεπτές φέτες και τις φέτες σε μπαστουνάκια 1-2εκ. περίπου. Αυτά που κόβετε τα βάζετε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι, για να μη μαυρίσουν. Όταν τελειώσετε με το κόψιμο των κυδωνιών, τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε καλά, Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις με τη ζάχαρη, ρίχνετε το νερό και την κανέλα. Βάζετε σε δυνατή θερμοκρασία να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνετε στο μέτριο τη θερμοκρασία. Αφαιρείτε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε την αρμπαρόριζα. Βράζετε το γλυκό για 30΄ και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το αφήνετε να σταθεί για 24 ώρες. Τελειώνετε το δέσιμο (την επόμενη μέρα) βράζοντάς το για 10΄-15΄. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις και το αποσύρετε από την φωτιά. Δοκιμάζετε το σιρόπι αν είναι έτοιμο με ένα κουταλάκι, βάζετε λίγο σε ένα πιατάκι. Είναι έτοιμο όταν δεν είναι ρευστό. Μοιράζετε το γλυκό όσο ακόμα είναι ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα. Τα αναποδογυρίζετε και τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Τα φυλάσσετε σε δροσερό μέρος. Όταν τα ανοίξετε τα βάζετε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.901736803194639.1073741903.664704013564587/1089061154462202/?type=3&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *