Χρόνος ψησίματος : 50 min
Ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού στην κλασική του εκδοχή! Φτιάξτε το, αφού τα κυδώνια είναι τώρα στην εποχή τους!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 500 γρ καθαρισμένα κυδώνια (περίπου 3 τμχ)
- 400 γρ νερό
- 500 γρ ζάχαρη
- 3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
- 1 χούφτα ωμά αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση.
- Όσο γίνεται αυτό εμείς ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κυδώνι μας ή με το ειδικό μαχαίρι που το κάνει σαν κυματιστό ή σε μπαστουνάκια με ένα απλό μαχαίρι.
- Τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει, θα πάρει περίπου 40 λεπτά. Λίγο πριν είναι έτοιμα προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, την αρμπαρόριζα και τα αμύγδαλα.
- Βγάζουμε απ’ τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει πολύ καλά το ξαναβάζουμε στη φωτιά για να πάρει μια βράση. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Αφήστε μια απάντηση