Γλυκό του κουταλιού λεμόνι, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ
1300 γρ ζάχαρη λευκή
750 ml νερό
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
2 βανίλιες(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα λεμόνια .Κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος τους και τα χαράσσουμεσε φέτες …
Τα κόβουμε σε μπαστουνάκια(όχι πολύ λεπτά) .
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό να πάρουν μια βράση .
Μετράμε 5 λεπτά από την αρχή του βρασμού και αδειάζουμε
το νερό.
Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές την ίδια διαδικασία μέχρι να ξεπικρίσουν.
Βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν καλά..
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαστουνάκια .
Αφήνουμε να βράσουν 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά .
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να μείνει 24 ώρες το γλυκό μας μέσα στο σιρόπι.
Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για να δέσουμε το γλυκό μας .
(Το γλυκό μας θα είναι δεμένο αν παίρνοντας με ένα κουταλάκι σιρόπι από την κατσαρόλα και αδειάζοντας το σε ένα πιατάκι οι σταγόνες δεν θα σκορπούν αλλά θα στέκονται και δεν θα απλώνουν ).
Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την γλυκόζη και τις βανίλιες(προαιρετικά).
Βάζουμε το γλυκό μας καυτό σε αποστειρωμένα βάζα.
Τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και τα κρατάμε στο ψυγείο η σε δροσερό μέρος .
Μπορείτε αντί να τα βράσετε ξανά και ξανά να δοκιμάσετε να τα ξεπρικρίσετε πρώτα βάζοντας τα σε λεκάνη με κρύο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό 3-4 φορές και μετά να τα βράσετε .
Από την στιγμή που θα ανοίξετε το βάζο με το γλυκό το διατηρείτε στο ψυγείο.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
https://koykoycook.gr/?p=28719
Αφήστε μια απάντηση