Γρήγορο λεμονογλυκό, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ  6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ   5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ  1Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   1/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 

Για την κρέμα λεμονιού:

600 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

 

Για το σερβίρισμα:

Ξύσμα ή φέτες λεμονιού

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    727   36%
ΒΑΖΑΛίπος    37.5g    54%
ΒΑΖΑKορεσμένα   21.5g   108%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    18g    36%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    55.2   g21%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   50.1g  56%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.3g   5.00%
ΒΑΖΑΙνες   2g   8%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

#tsoulotip: Μπορούμε να απλώσουμε το μπισκότο σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 18 εκ., να ρίξουμε την κρέμα λεμονιού από πάνω και να σερβίρουμε έτσι το γλυκό.

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/grigoro-lemonoglyko
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *