Δροσιστική, ανάλαφρη, γλυκιά. Έτσι ακριβώς είναι η μους γιαουρτιού που ετοιμάζουμε σήμερα με προϊόντα Arla. Το ιδανικό γλυκό για την απογευματινή λιγούρα.
Δροσιστική, ανάλαφρη, γλυκιά. Έτσι ακριβώς είναι η μους γιαουρτιού που ετοιμάζουμε σήμερα με προϊόντα Arla. Το ιδανικό γλυκό για την απογευματινή λιγούρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε σε ένα πιατάκι 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε με την Arla Κρέμα Γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό ρίχνουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε να μαλακώσει για 1΄-2΄.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε τα 15 ml νερό. Σουρώνουμε τη ζελατίνη και τη μεταφέρουμε στο
κατσαρολάκι με το νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας από το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το περιεχόμενό του στο μπολ με το υπόλοιπο γιαούρτι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ενσωματώνουμε και τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου.
Τέλος, προσθέτουμε το μέλι το οποίο έχουμε ανακατέψει καλά με τον χυμό λεμονιού.
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Όταν είναι έτοιμη η μους, τη μεταφέρουμε σε ποτήρια. Τη γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου και κατόπιν την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
https://www.olivemagazine.gr/recipe/mous-giaourtiou-me-lemoni-sto-potiri/
Αφήστε μια απάντηση