Frozen yogurt πανεύκολο με 3 υλικά, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πανεύκολο frozen yogurt με 3 μόνο υλικά για να το απολαύσετε όλες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αλλά και ως το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο όλες τις εποχές του χρόνου στο καθημερινό οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!!!

 

Μερίδες: 8-10

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + 4-5 ώρες αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας

  • 1 κουτί (397 γρ.) γάλα ζαχαρούχο

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

  • λίγη επιπλέον κουβερτούρα τριμμένη ή 2-3 κ.σ. τρούφα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα, με ένα μεγάλο μαχαίρι, τη ρίχνετε σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί (δηλ. στερεώνετε το μπολ σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει) φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά στο μπολ. Ανακατεύετε διαρκώς με σπάτουλα μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα.

  2. Όταν λιώσει την αποσύρετε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για περίπου 10 λ ή μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπάτε, σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λ.

  3. Αφαιρείτε το κάδο από το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.

  4. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ (για να παγώσει ομοιόμορφα) και το βάζετε στη κατάψυξη για 1 ώρα. Ανά 1 ώρα το βγάζετε από τη κατάψυξη και το αφρατεύετε με τον αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 3-4 φορές.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πηγή

 

https://www.sintayes.gr/syntages/frozen-yogurt-paneykolo-me-3-ylika/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *