Παγωτό φράουλα light χωρίς ζάχαρη στο blender, παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Τι θα λέγατε για φανταστικό παγωτό φράουλα που λατρεύουν τα παιδιά; Κι αν σας έλεγα ότι είναι και με χαμηλά λιπαρά; Ή ότι γίνεται παρά πολύ γρήγορα κι εύκολα στο μπλέντερ σας;;;
Νομίζω ότι τα επιχειρήματά μου ήδη σας έχουν πείσει ότι αυτό το φανταστικό παγωτό πρέπει να το δοκιμάσετε άμεσα!!!
Η υφή του παγωτού αυτού δεν είναι εντελώς κρεμώδης αλλά κάτι μεταξύ κρεμο-σορμπέ!!!!

Η δοσολογία βγάζει σχεδόν 1/2 λίτρο παγωτού και τα υλικά είναι τα εξής:

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες (σχεδόν 200ml ο τελικός όγκος μετά την άλεση)
  • 150ml γάλα εβαπορέ light με 4% λιπαρά  αδιάλυτο κρύο από το ψυγείο
  • 200γρ. γιαούρτι αγελαδινό  στραγγιστό με 3.9% λιπαρά
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι ανθέων καλής ποιότητας κι όχι πολύ αραιό
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
  • *1 καπάκι βότκα ή μπράντυ ή ρούμι (όχι σπιτικό λικέρ καθώς περιέχει ζάχαρη)
  • 4 φράουλες ψιλοκομμένες σε κύβους

 

*Το ποτό είναι απαραίτητο καθώς το αλκοόλ που περιέχει βοηθάει στην αποφυγή κρυσταλλοποίησης. Η ποσότητα είναι απειροελάχιστη.

 

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Η διαδικασία είναι απλή…Στο μπλέντερ-πολυκόφτη χτυπάμε τις πολτοποιημένες φράουλες με το μέλι και το γάλα να γίνουν αραιή κρέμα. Προσθέτουμε έπειτα το γιαούρτι, τις βανίλιες και το ποτό. Αφού το μείγμα ενωθεί το αφήνουμε μέσα στο δοχείο το οποίο και κλείνουμε με το πλαστικό καπάκι χωρίς να αφαιρέσουμε τα μαχαιράκια . Βάζουμε όπως είναι το δοχείο του μπλέντερ-πολυκόφτη στην κατάψυξη για 1 1/2 ώρα.
  • Αφού περάσει η ώρα βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη κι αφού σκουπίσουμε την όποια υγρασία έχει σχηματιστεί στο τμήμα που προεξέχει (δλδ τον άξονα που συγκρατεί τα μαχαιράκια- το σκούπισμα το κάνουμε για να μην πάθουμε καμιά λαχτάρα όταν συνδέσουμε το μπλέντερ με το μοτέρ στην πρίζα!!!), αλέθουμε ξανά στη δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη και αφήνουμε ξανά το δοχείο για άλλη 1 ώρα, έπειτα το βγάζουμε ξανά και επαναλαμβάνουμε το χτύπημα προσέχοντας πάλι αυτά που ανέφερα και πιο πάνω, συνολικά το κάνουμε για 3 φορές.
  • Μόλις τελειώσουμε και με το τρίτο χτύπημα, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τάπερ ή ειδικό μεταλλικό σκεύος παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ακόμα. Αφού περάσει πάλι η ώρα, ανοίγουμε το τάπερ και με πιρούνι ή σκληρό σύρμα ταράζουμε το μείγμα για να φύγουν και οι τελευταίοι κρύσταλλοι. Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες να σκορπιστούν μέσα στο μείγμα.
  • Με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού ισιώνουμε μέσα στο τάπερ το παγωτό και κολλάμε πάνω στην επιφάνεια να εφάπτεται ένα κομμάτι μεμβράνης. Κλείνουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το πάγωμα στην κατάψυξη για 12 ώρες.
  • Αφήνουμε 5 λεπτά το τάπερ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σερβίρουμε με σιρόπι χωρίς ζάχαρη, φρέσκες φράουλες, μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής μας!

 

Σημ. Η γεύση του γιαουρτιού δεν είναι διακριτή. Επίσης εάν θέλουμε πιο γλυκό παγωτό τότε αντί μιάμιση κουταλιά μέλι προσθέτουμε 2 γεμάτες. Τέλος, η διαδικασία μπορεί να γίνει βάζοντας απευθείας το μείγμα μέσα στο τάπερ και χτυπώντας το ανά 1 ώρα για 4 φορές από τη στιγμή που το βάλουμε αρχικά στην κατάψυξη- με πιρούνι ή  σύρμα να αφρατέψει.

 

Καλή σας απόλαυση 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/04/light.html?m=1&fbclid=IwAR1eZpgnsV_EI-9bjm3Mzx1Oyjd4PiGjxFjtFyEMxs3i5hTXkZsUc4VnsOc

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *