Παγωτό με γεύση καραμέλα, εύκολο χωρίς παγωτομηχανή, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υπέροχο εύκολο παγωτό με απαλή γεύση καραμέλας  και υλικά έκπληξη που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Η συνταγή βασίζεται σε 3 άλλες πολύ αγαπημένες συνταγές μου, συγκεκριμένα στην πάστα ταψιού mars (συνταγή  ),  την τούρτα καραμέλα (συνταγή εδώ ) και το παγωτό σοκολάτα με άνθος αραβοσίτου (συνταγή εδώ ).
Υλικά:
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΊΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ) κρύα από το ψυγείο
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση καραμέλα
  • 500ml φρέσκο γάλα πλήρες κρύο
  • 170γρ. σιρόπι καραμέλα για παγωτό
  • 2/3 κονσέρβας ζαχαρούχο γάλα κρύο
  • 1/4 κουτ.γλ. αλάτι
Στην πράξη:
  • Χτυπάμε σε μπολ το άνθος αραβοσίτου με το γάλα να πήξει (προσοχή! Ο φάκελος ζητάει 650ml γάλα, εμείς χρησιμοποιούμε 500ml ). Σε χωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει απαλές κορυφές. Ενώνουμε την κρέμα αραβοσίτου καραμέλα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και μαζί προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σιρόπι καραμέλας και το αλάτι. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και ελαφρώς κιτρινωπό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε άνετο φαγητοδοχείο, κολλάμε πάνω στην επιφάνεια ένα κομμάτι μεμβράνη τροφίμων και παγώνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες, ιδανικά παρασκευάζουμε το παγωτό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Αφήνουμε 2 λεπτά το παγωτό εκτός ψυγείου και σερβίρουμε με scoop που πρώτα έχουμε βρέξει.
  • Γαρνίρουμε με toppings της αρεσκείας μας!
Σημ. Το παγωτό δεν χρειάζεται επιπλέον ζάχαρη καθώς τόσο το ζαχαρούχο γάλα όσο και το σιρόπι καραμέλας επαρκούν για να δώσουν την επιθυμητή γλυκύτητα. Επίσης όσο πιο σκούρο είναι το σιρόπι καραμέλα που θα επιλέξετε τόσο πιο βαθύ μπεζ θα βγει το παγωτό (εμένα το σιρόπι ήταν ανοιχτόχρωμο οπότε το παγωτό στις φωτό πιο πάνω φαίνεται ανοιχτόχρωμο, η γεύση όμως είναι εξαιρετική!)
Καλή σας απόλαυση!
Φιλικά,
Μαριφάνη
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2021/05/blog-post_23.html?m=1&fb

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *