Παγωτό cheesecake, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Το cheesecake το αγαπάει η πλειοψηφία των γλυκατζήδων, τι καλύτερο όταν συνδυάζεται η γεύση του με τη δροσιά του παγωτού;

Δείτε πως θα φτιάξετε υπέροχο, βελούδινο παγωτό με γεύση cheesecake σε λίγο χρόνο και χωρίς παγωτομηχανή!

 

Υλικά:

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 1 τενεκάκι ζαχαρούχο γάλα κρύο
  • *500ml φυτική κρέμα για σαντιγί κρύα
  • 100ml φρέσκο γάλα κρύο
  • κάψουλα εσάνς βανίλιας
  • 1 κουταλάκι μέλι ρευστό
  • 1 βάζο μαρμελάδα ελεύθερης επιλογής (προτείνονται οι κόκκινες μαρμελάδες πχ μαυροκέρασο, φρούτα του δάσους κλπ)
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή κανέλας θρυμματισμένα (όχι εντελώς σκόνη)

* για 100% αληθινό παγωτό μόνο με ζωικά λιπαρά αντικαθιστούμε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος ( προσοχή, 400gr). Η φυτική κρέμα προτείνεται διότι δεν επικαλύπτει τη γεύση των υπόλοιπων υλικών σ΄αυτή τη συνταγή.

 

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα να φουσκώσει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το κρύο ζαχαρούχο να ενωθεί κι έπειτα το φρέσκο γάλα, το τυρί κρέμα, το μέλι και τις βανίλιες.
  • Στρώνουμε σε τάπερ ή άλλο σκεύος βαθύ κατάλληλο για κατάψυξη το 1/3 της ποσότητας από την κρέμα. Από πάνω σκορπάμε το 1/3 της ποσότητας μαρμελάδας και πασπαλίζουμε το 1/3 από τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάνοντας ακόμη 2 στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά και με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε απαλά “κύματα” στο εσωτερικό του μείγματος ώστε να σκορπίσουν τα υλικά μέσα στο παγωτό.
  • Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για 6 ώρες χωρίς να ανοιγοκλείνουμε ενδιάμεσα, ιδανικά αφήνουμε όλη τη νύχτα.
  • Σερβίρουμε το παγωτό με scoop και αν θέλουμε γαρνίρουμε με επιπλέον μαρμελάδα και μπισκότα.

Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά,

Μαριφάνη

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2022/05/cheesecake.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *