Γιαουρτογλυκό ελαφρύ και δροσερό με ανανά από την Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον ανανά με διάφορα άλλα φρούτα κομπόστα, όπως ροδάκινα ή αχλάδια ή ακόμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Χρόνος Προετοιμασίας:

30΄

Χρόνος Αναμονής:

Στο ψυγείο: 4 – 5 ώρες

Υλικά:

  • Για 8 άτομα
  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος 2% λιπαρά
  • 1 μεγάλη κονσέρβα κομπόστα ανανά, σε ροδέλες
  • 100 ml γάλα 1,5% λιπαρά
  • 20 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι και 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) από το χυμό από την κονσέρβα της κομπόστας. Τα χτυπάω με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα. Αφήνω κατά μέρος.
Στραγγίζω την κομπόστα από τον υπόλοιπο χυμό της. Αφήνω 3 ροδέλες ολόκληρες και ψιλοκόβω τις υπόλοιπες.
Μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Στύβω καλά με τα χέρια τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνω στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσουν. Αδειάζω το γάλα στο μπολ με το χτυπημένο γιαούρτι, προσθέτω τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Βάζω τις ολόκληρες ροδέλες στην επιφάνεια του γλυκού, σκεπάζω με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν από τα τοιχώματα και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά.

Σερβίρισμα: Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, και αφαιρώ το γλυκό μαζί με τη μεμβράνη του μέσα από τη φόρμα. Το ξετυλίγω προσεκτικά, το κόβω σε φέτες και σερβίρω.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1517&page=0#r=edit-tid-5-77/page=1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *