Τα μπισκότα digestive προσθέτουν μια ευχάριστη τραγανή υφή, ενώ το γιαούρτι συμβάλλει σε μια βελούδινη γέμιση με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Το κακάο ενισχύει τη σοκολατένια αίσθηση, ενώ το μέλι προσφέρει φυσική γλυκύτητα, χωρίς την ανάγκη για επεξεργασμένη ζάχαρη. Με μόλις 61 θερμίδες ανά τεμάχιο, αυτά τα σοκολατάκια αποτελούν την τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό σνακ ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο.
Διατροφική ανάλυση ανά σοκολατάκι (για 40 κομμάτια)
- Θερμίδες: 61 kcal
- Πρωτεΐνη: 1.5 g
- Υδατάνθρακες: 7.1 g
- Λίπος: 3.2 g
Υλικά
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. μπισκότα (digestive)
- 2 κ.σ. κακάο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. μέλι
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τη γέμιση:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με το κακάο με έναν μπλέντερ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα, το κακάο, το γιαούρτι και το μέλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες (μέγεθος καρυδιού) και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Παγώνουμε τη γέμιση:
- Τοποθετούμε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 30-40 λεπτά, ώστε να σφίξουν.
Λιώνουμε τη σοκολάτα:
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας κάθε 30’’).
Επικάλυψη & πάγωμα:
- Βουτάμε τις μπαλίτσες στη λιωμένη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
- Τις τοποθετούμε ξανά σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Αφήστε μια απάντηση