Γλυκό του κουταλιού κυδώνι, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!







ΒΑΖΑ 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε στικ
1 κιλό ζάχαρη, κρυσταλλική
2 φύλλα αρμπαρόριζας
1 ξυλάκι κανέλας
150 γρ. αμύγδαλο, χωρίς φλούδα
400 ml νερό, χλιαρό
Χυμό από 1 λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
2Μόλις αρχίζει και κοχλάζει, τα βράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Αν έχει βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε συνέχεια με μία τρυπητή κουτάλα.
3Αμέσως μετά, ρίχνουμε την αρμπαρόριζα με την κανέλα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για άλλα 30 λεπτά.
4Έπειτα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε το γλυκό μέχρι να δέσει.
5Μόλις δέσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
6Τέλος, αφού κρυώσει το γλυκό, το αδειάζουμε σε βαζάκια και σερβίρουμε ή το διατηρούμε στο ψυγείο.
#tsoulotip: Βάζουμε το λεμόνι για να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/gliko-tou-koutaliou-kidoni






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μαρμελάδα κυδώνι, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Κανταΐφι με κρέμα και γλυκό κυδώνι από το icookgreek.com!
Κυδώνια "άρωμα" ψητά στη γάστρα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!.
Παστοκύδωνο στο φούρνο από την Ντίνα Νικολάου!
Γλυκό Κυδώνι ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, από τον Άρη και το neanikon.gr!
Γαλακτομπούρεκο με κυδώνια απο το Βιτάμ!
Αφήστε μια απάντηση