Γλυκό του κουταλιού κυδώνι, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!







ΒΑΖΑ 4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε στικ
1 κιλό ζάχαρη, κρυσταλλική
2 φύλλα αρμπαρόριζας
1 ξυλάκι κανέλας
150 γρ. αμύγδαλο, χωρίς φλούδα
400 ml νερό, χλιαρό
Χυμό από 1 λεμόνι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα
Θερμίδες 158 8%
Λίπος 2g 3%
Kορεσμένα 0g 0%
Πρωτεΐνες1.1g 2%
Yδατάνθ.57.3g 22%
Σάκχαρα25.2g 28%
Αλάτι0g 0.00%
Ινες1.9g 8%
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
2Μόλις αρχίζει και κοχλάζει, τα βράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Αν έχει βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε συνέχεια με μία τρυπητή κουτάλα.
3Αμέσως μετά, ρίχνουμε την αρμπαρόριζα με την κανέλα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για άλλα 30 λεπτά.
4Έπειτα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε το γλυκό μέχρι να δέσει.
5Μόλις δέσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
6Τέλος, αφού κρυώσει το γλυκό, το αδειάζουμε σε βαζάκια και σερβίρουμε ή το διατηρούμε στο ψυγείο.
#tsoulotip: Βάζουμε το λεμόνι για να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/gliko-tou-koutaliou-kidoni











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι, από τον Πέτρο Συρίγο!
Παστοκύδωνο στο φούρνο από την Ντίνα Νικολάου!
Μαρμελάδα κυδώνι, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Κυδωνόπαστο, από τις "Μαγερικές Διαδρομές"!
Τάρτα με κυδώνια και καραμελωμένο φύλλο, από την Αργυρώ μας!
Τάρτα (ανάποδη) με κυδώνια, από τη Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αφήστε μια απάντηση