Νηστίσιμος Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κυδώνια από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνος Προετοιμασίας:

Χρόνος Εκτέλεσης:

περίπου 45΄

Υλικά

  • Για 6 – 8 μερίδες
  • 4 νεροπότηρα νερό
  • 3 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας, χαραγμένος κατά μήκος στη μέση (θα τον βρείτε στα μπαχαράδικα)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 – 3 λεπτές φέτες από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • 2 μέτρια κυδώνια, ξεφλουδισμένα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια, χωρίς κουκούτσια και πυρήνες
  • 1/2 φλιτζάνι χονδροσπασμένα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1 νεροπότηρο σπορέλαιο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2 νεροπότηρα χονδρό σιμιγδάλι
  • λίγη κανέλα σε σκόνη, για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το λοβό βανίλιας, το ξυλάκι κανέλας, τα φετάκια λεμονιού και τα κομμάτια κυδωνιών. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν. Προσθέτω τα αμύγδαλα, χαμηλώνω τη φωτιά και συνεχίζω το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνω το σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτω το σιμιγδάλι και το καβουρδίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Τότε, προσθέτω το καυτό σιρόπι (πολύ προσεκτικά γιατί πιτσιλίζει) και ανακατεύω ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να πήξει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω το ζεστό χαλβά σε φόρμα μπομπέ, (ειδική για χαλβά ή ζελέ ή σαρλότ) ή τον μοιράζω σε 6 – 8 ατομικά φορμάκια. Σερβίρω το χαλβά όταν κρυώσει, πασπαλισμένο με κανέλα σε σκόνη.

 

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/411


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *