Νηστίσιμος χαλβάς… πολυτελείας και χωρίς λάδι, από την Δήμητρα Τατόγλου!
Φανταστικός !!
Υλικά για τον χαλβά
200γρ σιμιγδάλι χοντρό
170γρ σιμιγδάλι ψιλό
600γρ χυμό πορτοκάλι
230γρ νερό
400γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Υλικά για την κρέμα
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
80γρ κορν φλαουρ
150γρ ζάχαρη
2 βανιλινες
Κανέλα
Ταψί 25×35εκ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 170γρ ψιλό σιμιγδάλι,200γρ χοντρό σιμιγδάλι, και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι το νερό την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Σε μια κατσαρόλα ριχνουμε το γάλα αμυγδάλου το κορν φλαουρ την ζάχαρη της βανιλιες και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαλβάς χωρίς ζάχαρη με μήλο, από τον Πέτρο Μαούνατζη!
Νηστίσιμος Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κυδώνια από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου !
Σοκολατένιος χαλβάς με σιμιγδάλι, από το "όλα νηστίσιμα"!
Μπουρεκάκια νηστίσιμα με χαλβά του μπακάλη, από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!!
Χαλβάς σοκολατένιος, σεμιφρέντο από την Ντίνα Νικολάου !
Χαλβάς Φαρσάλων ή παζαριώτικος, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!!
Αφήστε μια απάντηση