Νηστίσιμος χαλβάς… πολυτελείας και χωρίς λάδι, από την Δήμητρα Τατόγλου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Φανταστικός !!

 Υλικά για τον χαλβά 

200γρ σιμιγδάλι χοντρό
170γρ σιμιγδάλι ψιλό
600γρ χυμό πορτοκάλι
230γρ νερό
400γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για την κρέμα 

1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
80γρ κορν φλαουρ
150γρ ζάχαρη
2 βανιλινες
Κανέλα
Ταψί 25×35εκ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 170γρ ψιλό σιμιγδάλι,200γρ χοντρό σιμιγδάλι, και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι το νερό την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Σε μια κατσαρόλα ριχνουμε το γάλα αμυγδάλου το κορν φλαουρ την ζάχαρη της βανιλιες και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *