Οδηγίες

  1. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και όταν είναι έτοιμο καβουρδίζουμε καλά το σιμιγδάλι.
  2. Όταν πάρει σκούρο χρώμα προσθέτουμε το γάλα, το νερό, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
  3. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να πήξουν.
  4. Όταν ο χαλβάς είναι έτοιμος τον σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 30 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζουμε και τον βάζουμε σε φόρμες της επιλογής μας.
  6. Τον αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον σερβίρουμε.
  7. Μπορούμε να τον συνοδεύσουμε με τριμμένο φιστίκι, κανέλα ή παγωτό.