Χαλβάς πολίτικος, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ1Ω: 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
Για το χαλβά:
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
900 ml γάλα, πλήρες
300 γρ ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γρ. μαστίχα, λικέρ
2 αυγά, μέτρια
½ κ.γ. κάρδαμο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για το γαρνίρισμα
Φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
Κανέλα, τριμμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3Ύστερα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το γάλα, τη μαστίχα, το κάρδαμο, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
4Έπειτα, σβήνουμε τη φωτιά και, χτυπώντας ταυτόχρονα με το σύρμα χειρός, ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα με μία κουτάλα στο μπολ με τα αυγά, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα τελευταία.
5Κατόπιν, ανάβουμε τη φωτιά στο χαμηλό, μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει το μείγμα.
6Μόλις πήξει, προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να δέσει ο χαλβάς.
7Αμέσως μετά, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25Χ25 εκ., το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μη δημιουργηθεί πέτσα και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1.5-2 ώρες.
8Τέλος, αφαιρούμε τη μεμβράνη, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου, κανέλα και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε οποιουσδήποτε ξηρούς καρπούς επιθυμούμε στο χαλβά.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα, από το sintayes.gr!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι, από την Αγγελική Καλαμπόκα και το mednutrition.gr!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr...
Σοκολατένιος χαλβάς με σιμιγδάλι, από το "όλα νηστίσιμα"!
Χαλβάς Φαρσάλων, από τον Γιώργο Τσούλη!
Νηστίσιμος Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κυδώνια από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου !
Αφήστε μια απάντηση