Χαλβάς πολίτικος, από τον Γιώργο Τσούλη!







ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ1Ω: 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
Για το χαλβά:
250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
250 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
900 ml γάλα, πλήρες
300 γρ ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γρ. μαστίχα, λικέρ
2 αυγά, μέτρια
½ κ.γ. κάρδαμο
Για το γαρνίρισμα
Φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
Κανέλα, τριμμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3Ύστερα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το γάλα, τη μαστίχα, το κάρδαμο, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
4Έπειτα, σβήνουμε τη φωτιά και, χτυπώντας ταυτόχρονα με το σύρμα χειρός, ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα με μία κουτάλα στο μπολ με τα αυγά, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία τα τελευταία.
5Κατόπιν, ανάβουμε τη φωτιά στο χαμηλό, μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να πήξει το μείγμα.
6Μόλις πήξει, προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να δέσει ο χαλβάς.
7Αμέσως μετά, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25Χ25 εκ., το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μη δημιουργηθεί πέτσα και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1.5-2 ώρες.
8Τέλος, αφαιρούμε τη μεμβράνη, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου, κανέλα και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε οποιουσδήποτε ξηρούς καρπούς επιθυμούμε στο χαλβά.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με βούτυρο γάλακτος, από τον Πέτρο Συρίγο!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι- Semolina Orange Cake – Halvah by Akis and akispetretzikis.com!
Πανεύκολος Χαλβάς με ταχίνι, από τον μοναδικό Ακη Πετρετζίκη!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με τυρί, από την Δήμητρα Νάνου και το olivemagazine.gr!
Χαλβάς με ινδοκάρυδο & λεμόνι, από το "Ολα νηστίσιμα"!
Χαλβάς με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση