Πανεύκολος Χαλβάς με ταχίνι, από τον μοναδικό Ακη Πετρετζίκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολος και πόσο υπέροχος είναι!! Πραγματικά αξίζει να τον  φτιάξετε! Δείτε το κατατοπιστικότατο Video!

Και αν δεν τον θέλετε σκέτο,  απλά  στο σημείο που βάζουμε την βανίλια προσθέτετε εσείς ότι άλλο υλικό θέλετε… κακάο, ξηρούς καρπούς, σταφίδες.

Συστατικά

  • 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. γλυκόζη
  • 70 γρ. νερό
  • 350 γρ. ταχίνι
  • 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • χυμό λεμονιού

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:
https://youtu.be/x84VcssAbM4

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε φόρμα για χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε με μέλι ή χυμό λεμονιού.

Σημείωση sokolatomania.gr : Μείωσα την ζάχαρη στα 170γρ, το νερό στα 55 γρ  και πρόσθεσα μια κουταλιά σούπας κοφτή κακάο! Φανταστικός!!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/chalvas-me-tachini

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *