Χαλβάς με γιαούρτι και σταφίδες, από το icookgreek.com!







Υλικά
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες (σουλτανίνα)
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
λίγη κανέλα σκόνη
Για το σιρόπι
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χρυσίσει το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γιαούρτι, την καρυδόψιχα και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε πρώτα το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτοντας μετά το ξυλάκι της κανέλας και αφήνοντας το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε το σιρόπι (όχι πολύ ζεστό) στο μείγμα του χαλβά και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε τον χαλβά για περίπου 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα κι αφού στερεοποιηθεί, ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη κανέλα ακόμη.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πολύ γρήγορος και νόστιμος χαλβάς σε ένα σκεύος(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholi...
Χαλβάς σοκολατένιος με καρύδα ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ, από το "Όλα νηστίσιμα"!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σως μαύρης κουβερτούρας και λεμόνι, από την NESTLE DESSERT!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με στέβια και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη από την Deligios!
"Βασιλικός χαλβάς με σιμιγδάλι, ο βασιλιάς της νηστείας", από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodst...
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr...
Αφήστε μια απάντηση