Χαλβάς πορτοκαλένιος με επικάλυψη σοκολάτας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!







Πλούσιος σε γεύση, λόγω της σοκολάτας, αλλά ταυτόχρονα ανάλαφρος εξαιτίας της πορτοκαλένιας υφής του. Ένας χαλβάς που θα ζήλευαν ακόμα και οι μεγάλες patisserie!
Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:8 λεπ.
Χρόνος αναμονής:1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Κόστος:15€, Οικονομική
Υλικά
Για 10 άτομα
3 πορτοκάλια βρασμένα και αλεσμένα μαζί με τη φλούδα τους (πρώτα πρέπει να τα έχετε κόψει στη μέση για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια)
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
2 φλιτζάνια βούτυρο φρέσκο
2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
1 κουτ.γλυκ. βανίλια σκόνη
2 1/2 φλιτζάνια σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
8 φέτες πορτοκάλι φρέσκο ή γλυκό κουταλιού
Εκτέλεση
1. Βράζετε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό, ρίχνετε τη ζάχαρη και την ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και προσθέτετε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και βράζετε για 1-2΄ μέχρι να πήξει το μείγμα σας.
2. Στο τέλος, ρίχνετε στην κατσαρόλα τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί και το στρώνετε με μια σπάτουλα να είναι ομοιόμορφο σε πάχος, γύρω στα 2-3 εκ.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε την κουβερτούρα και σε χαμηλή θερμοκρασία περιμένετε να λιώσει. Μόλις λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, μέχρι να ομογενοποιηθεί με την λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης
.4. Περιχύνετε τον χαλβά με την σοκολάτα. Το αφήνετε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβετε. Γαρνίρετε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με φέτες γλυκού κουταλιού πορτοκάλι.
Aπό το βιβλίο “Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών”Φωτογραφία:Τίνα Webb
Χρήσιμο
Μαζί με τα πορτοκάλια, μπορείτε να αναμείξετε και μανταρίνια, φροντίζοντας να κρατήσετε όμως την ίδια τελική ποσότητα. Δηλαδή, αν προσθέσετε 2 μανταρίνια, πρέπει να βάλετε 2 πορτοκάλια.
http://mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/178
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χαλβάς με ganache ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
Σοκολατένιες τρούφες σιμιγδαλένιου χαλβά με Pyure Stevia, από την Stevia pyure greece!
Πολύ γρήγορος και νόστιμος χαλβάς σε ένα σκεύος(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholi...
Αρωματικός σιμιγδαλένιος χαλβάς, από την Luise και το radicio.com!
Ανοιξιάτικος χαλβάς με φράουλες - Strawberry Halva Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artis...
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με τυρί, από την Δήμητρα Νάνου και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση