Χαλβάς σιμιγδαλένιος με βούτυρο γάλακτος, από τον Πέτρο Συρίγο!







30 min
Προετοιμασία
180 min
Χρόνος Ψησίματος
12 Μερίδες
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Συστατικά
200gr. βούτυρο γάλακτος
200gr. σιμιγδάλι χοντρό
150gr. ζάχαρη
450gr. γάλα
1 βανίλια
100gr. φιστίκι τριμμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί για περίπου 20′, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσέχουμε το γάλα μας απλώς να ζεσταθεί, δεν θέλουμε να βράσει!
Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί, διατηρώντας χαμηλή τη φωτιά.
Ρίχνουμε το τριμμένο φιστίκι σε μια φόρμα για κέικ και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα του χαλβά. Αφήνουμε να παγώσει για 3 με 4 ώρες (εκτός ψυγείου) και στη συνέχει ξεφορμάρουμε τον χαλβά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
https://petros-syrigos.com/chalvas-simigdalenios-me-vouturo-galaktos/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα, από το sintayes.gr!
Χαλβάς σαπουνέ τύπου Φαρσάλων, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι & αμύγδαλα, από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Χαλβάς με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweets.gr!
Χαλβάς με φράουλες και αμύγδαλα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σάλτσα λευκής σοκολάτας και λεμόνι, από την NESTLÉ!
Αφήστε μια απάντηση