Χαλβάς σιμιγδαλένιος με βούτυρο γάλακτος, από τον Πέτρο Συρίγο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

30 min

Προετοιμασία

180 min

Χρόνος Ψησίματος

12 Μερίδες

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Συστατικά

  • 200gr. βούτυρο γάλακτος

  • 200gr. σιμιγδάλι χοντρό

  • 150gr. ζάχαρη

  • 450gr. γάλα

  • 1 βανίλια

  • 100gr. φιστίκι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί για περίπου 20′, ανακατεύοντας συνεχώς.

  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσέχουμε το γάλα μας απλώς να ζεσταθεί, δεν θέλουμε να βράσει!

  3. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί, διατηρώντας χαμηλή τη φωτιά.

  4. Ρίχνουμε το τριμμένο φιστίκι σε μια φόρμα για κέικ και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα του χαλβά. Αφήνουμε να παγώσει για 3 με 4 ώρες (εκτός ψυγείου) και στη συνέχει ξεφορμάρουμε τον χαλβά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

https://petros-syrigos.com/chalvas-simigdalenios-me-vouturo-galaktos/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *