Νηστίσιμος Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Olivemagazine.gr!







- Μερίδες : για 1 μεγάλο κορμό
- Χρόνος προετοιμασίας : 20m
- Χρόνος ψησίματος : 5m
- Έτοιμο σε : 25m
- Χρόνος αναμονής : 1 ώρα
Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Αντωνία Κατή
Υλικά
- 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 120γρ. ταχίνι
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
- 150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
- 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
Βήμα 2
Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βήμα 3
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Βήμα 4
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.











Αφήστε μια απάντηση