Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι αυτή η πληθωρική σοκολατένια τούρτα με φιστικοβούτυρο είναι και απολαυστική και νηστίσιμη. Το ιδανικό γλυκό για τη Σαρακοστή.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. φιστίκι αράπικο, καβουρδισμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 250 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 200 γρ. φιστικοβούτυρο
  • κακάο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση

Αλέθουμε στο μπλέντερ το καβουρδισμένο αράπικο φιστίκι με τη ζάχαρη σε σκόνη. Λιώνουμε την κουβερτούρα με τον χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτουμε το αλεσμένο φιστίκι και το κορν φλάουρ και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 18 εκ., τη βάση του οποίου έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15΄.

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή. Ξανατοποθετούμε τη βάση σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 18 εκ. και γεμίζουμε με την κρέμα. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.

Για την κρέμα

Ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε σε μπολ πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με το μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/sokolata/tourta-me-sokolata-kai-fistikovoutiro/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *