Νηστίσιμα τρουφάκια με μανταρίνι από τις Συνταγές της Παρέας!

Τι χρειαζόμαστε:
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια
1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά
400 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ.σ. λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)
Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
2)
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.
3)
Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά
4)
και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
5)
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
6)
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
7)
Μέτα βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει… απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακρυά από ζέστη και υγρασία!

 

http://www.sintagespareas.gr/sintages/troufakia-mantarini.html



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *