Bolero-Biodiet

Για το ψητό κυδώνι φούρνου υπάρχουν δεκάδες συνταγές και παραλλαγές. Η βασική συνταγή είναι εκείνη που η ξινούτσικη σάρκα του κομμένη στα δύο σιγοβράζει μέσα σε ένα μίγμα από γλυκό κόκκινο κρασί, ρακή, κανελογαρύφαλλα, μέλι ή ζάχαρη. Μια πιο περίπλοκη συνταγή είναι εκείνη όπου το φρούτο ψήνεται μέσα σε κρασί και μπαχαρικά μόνο που το εσωτερικό του γεμίζεται με ένα μείγμα από ξηρούς καρπούς και ζάχαρη!

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 4 κυδώνια με τη φλούδα κομμένα οριζόντια στη μέση
  • 1 κουτ. σουπ. γαρίφαλα ολόκληρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ ή λικέρ κεράσι
  • 4 κόκκους μαστίχα
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σκόνη
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό
  • 8 κουτ. σουπ. γλυκό κουταλιού κυδώνι

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε από τα κυδώνια τα κουκούτσια και την σκληρή καρδιά τους. Βάζετε τα κυδώνια σε πυρέξ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σε κάθε κομμάτι καρφώστε με 2-3 γαρίφαλα.
2. Ζεσταίνετε το κρασί και το λικέρ και διαλύστε μέσα το μέλι, την μαστίχα και την κανέλα. Περιχύνετε με τη σάλτσα αυτή τα κυδώνια και ψήνετε για 1 1/2 ώρα περίπου στον φούρνο, περιχύνοντας συχνά τα κυδώνια με το σιρόπι κατά την διάρκεια του ψησίματος.
3. Αφήνετε τα κυδώνια να κρυώσουν και τα σερβίρετε σε μπολ με την κομμένη πλευρά προ τα επάνω, βάζοντας σε κάθε βαθούλωμα μερικές κουταλιές γιαούρτι και από πάνω μια κουταλιά κυδώνι γλυκό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε πιο πυκνή σάλτσα αντικαταστήστε το κρασί με coca cola. Θα γίνουν ελαφρώς πιο σκούρα. Αν πάλι τα θέλετε πιο κόκκινα προσθέσετε μαζί με την μαυροδάφνη μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής.

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/eukola/recipe/359

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *