Γρήγορη γλυκιά κολοκυθόπιτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ  8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  20Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  1Ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   1/5
 

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ψίχα, από πορτοκαλί κολοκύθα

270 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

150 ml χυμό πορτοκαλιού και 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

120 ml ελαιόλαδο

60 ml κονιάκ

120 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

¼ κ.γ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

           

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   263    13%
ΒΑΖΑΛίπος   11.5g      16%
ΒΑΖΑKορεσμένα   1.7g   9%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   3.4g    7%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  37.4g    14%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   14g    16%
ΒΑΖΑΑλάτι   0g    0.00%
ΒΑΖΑΙνες   1g      4%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τρίβουμε την κολοκύθα και την βάζουμε μέσα σε μια βαμβακερή πετσέτα και να την πιέζουμε πάνω από ένα μπολ ώστε να αφαιρέσουμε την υγρασία.

2Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια με τη βοήθεια ενός τρίφτη, το τρίβουμε το από την πιο ψιλή πλευρά. Στην συνέχεια στύβουμε τα πορτοκάλια για να πάρουμε το χυμό τους.

3Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

4Προσθέτουμε την κολοκύθα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν πρέπει να μας ανησυχεί αν θα είναι κάπως σφιχτό.

5Λαδώνουμε πολύ καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.

6Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180°C στον αέρα. Καλό είναι μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος να δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρι το κέικ. Αν βγει καθαρό τότε το βγάζουμε από τον φούρνο.

7Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε προσθέτοντας άχνη ή σιρόπι σφενδάμου.

#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέσουμε 60 ml σιρόπι σφενδάμου την ώρα της παρασκευής για να αυξήσουμε τη γεύση.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *