Λουκουμάδες με φρούτα από την απίθανη Ντίνα Νικολάου !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πρωτότυποι και ιδιαίτερα νόστιμοι, οι λουκουμάδες με φρούτα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με την ποικιλία γεύσης και υφής σε κάθε μπουκιάς. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου βάζουμε και τα ανάλογα φρούτα: κεράσια κομμένα στη μέση (χωρίς κουκούτσια), βερίκοκο, ροδάκινο, σταφύλι κ.ά.

 

Χρόνος Προετοιμασίας:

20΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

Τηγάνισμα: 20΄ – 30΄ (συνολικά)
Χρόνος Αναμονής:

30΄
Υλικά
  • Για 4 – 6 άτομα
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 ml νερό
  • 1 φακελάκι (8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5 φέτες ανανά από κονσέρβα, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ξινόμηλο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • άφθονο ελαφρύ ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας ελληνικό σπορέλαιο), για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 40 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. φουντούκια, ψιλοτριμμένα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Λουκουμάδες: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και χτυπάω με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω έναν σχετικά παχύρρευστο χυλό, όχι αραιό. Προσθέτω τα κομμένα φρούτα και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνω κατά μέρος για 30 – 40 λεπτά, μέχρι ο χυλός να φουσκώσει και να αφρίσει ελαφρώς.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω άφθονο ελαφρύ ελαιόλαδο (ή το σπορέλαιο) και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
Τηγανίζω τους λουκουμάδες σε δόσεις, ως εξής: Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω λίγο από το μείγμα χυλού-φρούτων και με ένα άλλο κουταλάκι σπρώχνω το μείγμα στο καυτό λάδι, από χαμηλό ύψος. Για να μην κολλάει ο χυλός στα κουτάλια, τα βρέχω τακτικά με χλιαρό νερό που βάζω σε ένα μπολάκι και το έχω κοντά μου.
Ρίχνω περίπου 5 λουκουμάδες σε κάθε δόση και τους τηγανίζω για 4 – 5 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τους μέσα στο λάδι, μέχρι να φουσκώσουν, να ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζω με την επόμενη, μέχρι να τηγανίσω όλο το μείγμα.

 

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1438&page=NaN

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *