Οδηγίες
- Αναμειγνύουμε την μαγιά, με την ζάχαρη και τα αυγά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος, τοποθετούμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Σε πολλή καλά λαδωμένη επιφάνεια δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο.
- Κόβουμε κομμάτια με διάμετρο περίπου όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού.
- Με λαδωμένο αντικείμενο δημιουργούμε κοιλότητα στο κέντρο και τα βάζουμε σε λαδωμένη επιφάνεια γιατί κολλάνε.
- Σκεπάζουμε ελαφρά με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Τα τηγανίζουμε με καυτό σπορέλαιο και φροντίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με άχνη και μαρμελάδα ή ζάχαρη με κανέλα.
Αφήστε μια απάντηση