Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε την μαγιά, με την ζάχαρη και τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  4. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος, τοποθετούμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  6. Σε πολλή καλά λαδωμένη επιφάνεια δουλεύουμε ελαφρώς την ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο.
  7. Κόβουμε κομμάτια με διάμετρο περίπου όσο ένα φλιτζάνι του τσαγιού.
  8. Με λαδωμένο αντικείμενο δημιουργούμε κοιλότητα στο κέντρο και τα βάζουμε σε λαδωμένη επιφάνεια γιατί κολλάνε.
  9. Σκεπάζουμε ελαφρά με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
  10. Τα τηγανίζουμε με καυτό σπορέλαιο και φροντίζουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  11. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
  12. Σερβίρουμε με άχνη και μαρμελάδα ή ζάχαρη με κανέλα.