Λουκουμάδες με γλάσο σοκολάτας, από το icookgreek.com!







Υλικά
- Υλικά για 22-24 κομμάτια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 4 φλιτζάνια
- μαγιά: 1 φακελάκι
- χλιαρό νερό: 1/2 φλιτζάνι
- χλιαρό γάλα: 3/4 του φλιτζανιού
- ζάχαρη: 1/4 του φλιτζανιού
- αλάτι: 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγό: 1
- βούτυρο λιωμένο: 1/4 του φλιτζανιού
- Για το γλάσο σοκολάτας
- κουβερτούρα: 150 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
- ζάχαρη άχνη: 1 κουταλιά της σούπας
- γάλα: 3-4 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
- Διαλύετε την μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Την σκεπάζετε και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνετε μερικά λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο χοντρό (πάχους περίπου 8 χιλιοστών) και κόβετε με κουπ πατ 25 δίσκους διαμέτρου 6 εκατ. Με ένα μικρότερο κουπ πατ στρογγυλό διαμ 1,5 εκατ. αφαιρείτε μικρούς δίσκους από το κέντρο κάθε δίσκου για να γίνουν σαν δαχτυλίδια.
- Τοποθετείτε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε 1 ώρα να ξεκουραστούν και να να διπλασιαστούν σε όγκο. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφριά και απο τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το πολύ λάδι. Ετοιμάζετε το γλάσο ζεσταίνοντας σε μπεν μαρί όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ένα ρευστό ομοιόμορφο μείγμα.Βυθίζετε τα ζεστά ντόνατς στο γλάσο σοκολάτας και τα αφήνετε να κρυώσουν.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Λουκουμάδες στιγμής χωρίς μαγιά, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Λουκουμάδες στο φούρνο με κρέμα από το Icookgreek.com!
Απίστευτοι Λουκουμάδες με ένα υλικό από την mamatsita!
Λουκουμάδες, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Τσούρος (Churros), μεξικάνικοι λουκουμάδες με σοκολάτα και stevia, από την Αργυρώ μας!
Λουκουμάδες με σιρόπι αγαύης γεμιστοί με γκανάς σοκολάτας, από το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση