Μηλόπιτα στο τηγάνι, από την Αντριάνα και τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Υλικά:
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 αυγό
5 κ.σ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι γάλα
1/4 ποτηριού λάδι
λίγο αλάτι
1 κ.γλ. κανέλα
1 ποτήρι αλεύρι
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. σ. ξίδι
     
Διαδικασία:
Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα. Τοποθετούμε το μήλο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά για να καραμελώσει λίγο η ζάχαρη. Χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι το τηγάνι και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20′. Όταν περάσει ο χρόνος αλείφουμε ένα πιάτο με μαργαρίνη και κουπώνουμε το τηγάνι ώστε να το αναποδογυρίσουμε στο πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι ξανά προσεκτικά με την πλευρά των μήλων από πάνω και ψήνουμε κουπωμένο πάλι για 5′. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε στο πιάτο σε κομμάτια. Εύκολο; Αν έχετε απορίες, έχω βίντεο πιο κάτω, αλλά τα υλικά που λέει δεν με ικανοποίησαν, έτσι έκανα τις τροποποιήσεις μου. καλή επιτυχία και απόλαυση!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *