Pecan pie, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 1Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
200 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
90 γρ. άχνη ζάχαρη
320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 γρ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό, large
Για τη γέμιση:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
250 γρ. πεκάν
3 αυγά, large
120 ml μελάσα
120 ml μέλι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την άχνη, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα και προσθέτουμε τον κρόκο. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει μια ζύμη.
2Μόλις ετοιμαστεί, τυλίγουμε το ζυμάρι με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει.
3Έπειτα, με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα πάχους ½ εκ. ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πασπαλίζοντας το ζυμάρι με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει.
4Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στην επιφάνεια του. Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας ώστε να κολλήσει η ζύμη στην επιφάνεια του σκεύους δημιουργώντας τοιχώματα ύψους 1 εκ.
5Τρυπάμε σε διάφορα σημεία την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 20 λεπτά.
6Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρούμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
7Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα πεκάν και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
8Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα, ρίχνουμε τα πεκάν από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 50 λεπτά. Τα τελευταία 25 λεπτά σκεπάζουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
9Τέλος, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε
#tsoulotip: Τρυπάμε την πίτα για να μη φουσκώσει καθώς ψήνεται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Καρυδόπιτα χωρίς αλεύρι της Αλεξίας " από την Αλεξία Αλεξιάδου και το "Realfood"!
Νηστίσιμη μηλόπιτα σε φύλλο κρούστας, από τον Παντελή Κατρακάρη και το thinkdrops.gr!
Φανταστικά μπισκότα με καρύδια και σοκολάτα, από την Αργυρώ μας!
Υπερκαρυδόπιτα, από την Αργυρώ μας!
Νηστίσιμη μηλόπιτα by "L", από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Γρήγορα μηλοπιτάκια, από τον Γιώργο Τσούλη!
Αφήστε μια απάντηση