Καρυδόπιτα της Χρύσας Παραδείση, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • Για το σιρόπι
  • λίγη κανέλα
  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό + 4 κουταλιές της σούπας
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με κουτάλι ή στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Ρίχνετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, τα καρύδια, το γάλα και τη φαρίνα. Ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (Νο 28 αν είναι στρογγυλό, 22Χ32 εκ. αν είναι παραλληλόγραμμο). Ψήνετε την καρυδόπιτα σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.
  3. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας επί 5′ τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι. Ρίχνετε το σιρόπι στην καρυδόπιτα. Τη σερβίρετε όταν κρυώσει εντελώς σκέτη ή με κρέμα σαντιγί.

Συμβουλή

Αν θέλετε διακοσμείτε την επιφάνεια του γλυκού με μισά καρύδια, υπολογίζοντας να πέσει από ένα σε κάθε κομμάτι

Λίγα λόγια για τη συνταγή

ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ | Συνταγή για καρυδόπιτα από παλιό βιβλιαράκι των ’70s της Χρύσας Παραδείση


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *