Καρυδόπιτα Δαμασκού (χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο), από το foodaholics.gr!







Μια καταπληκτική συνταγή για μια ξεχωριστή καρυδόπιτα με γιαούρτι και σιμιγδάλι!
Συστατικά
Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Dodoni S.A. (https://www.dodoni.eu/)
Οδηγίες
- Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό, την φέτα λεμονιού και τις βανίλιες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και δουλεύουμε.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, την σόδα και ανακατεύουμε.
- Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Απλώνουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 32×20 εκατοστών.
- Βάζουμε τα μισά αλεσμένα καρύδια και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Απλώνουμε τα υπόλοιπα καρύδια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
- Όσο το γλυκό μας είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει.
https://foodaholics.gr/recipe/karydopita-damaskou/?fb






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Καρυδόπιτα της Χρύσας Παραδείση, από το icookgreek.com!
Καρυδόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με ελαιόλαδο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Καρυδόπιτα με μήλα, από το sintayes.gr!
Υπερκαρυδόπιτα, από την Αργυρώ μας!
Καρυδοπιτάκια με επικάλυψη σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση