Καρυδόπιτα με σοκολάτα, από τον ‘Ακη, την NESTLÉ και το glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
0′

Χρόνος ψησίματος
55′

Βαθμός δυσκολίας
Μέτρια

Μερίδες
Για 12 άτομα
Για το κέικ:
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. γάλα
  • 360 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERΤ  κομμένη σε κομματάκα
  • 50 γρ. καρύδια για ντεκόρ
Για το σιρόπι:
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 ml νερό
  • 1 λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας
Για το γλάσσο:
  • 200 γρ. κουβερτούρα  NESTLÉ DESSERT ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη 3 λεπτά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέστε και το γάλα.
  3. Βγάλτε από τον κάδο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ελαφρά.
  4. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 26 εκ. και απλώστε το μείγμα.
  5. Ψήστε για 55 λεπτά στους 170°C.
  6. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσει αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  7. Όταν βγει η καρυδόπιτα, ρίξτε το σιρόπι κρύο και στη συνέχεια ρίξτε το γλάσο αφού έχετε λιώσει τα υλικά του σε μία κατσαρόλα. Αφήστε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρετε.
  8. Για το γλάσο Λιώστε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και προσθέστε την κρέμα
  9. Συνεχίστε το ανακατέμμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υλικά
  10. Ρίξτε το γλάσο πάνω από την κρύα καρυδόπιτα. Διακοσμήστε με καρύδια.

 

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/karydopita-me-sokolata

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *