Κέικ μπανάνα-καρύδι χωρίς ζάχαρη, από την Αντριάνα και το “Γλυκιές δημιουργίες by Andriana”!







Υγιεινό και νόστιμο!
Υλικά:
4 αβγά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα απύρηνους χουρμάδες μουλιασμένους σε ζεστό νερό. (Στην κούπα που τους μετράτε προσθέτετε βραστό νερό ίσα που να σκεπάζονται και σε μισή ώρα τους πολτοποιείτε στο μούλτι)
2,5 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα βρώμη
3 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 μπανάνες ψιλοκομμένες, όχι λιωμένες με το πιρούνι
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
1 κούπα χονδροκομμένα καρύδια
(Αν ωστόσο σας φαίνεται άγλυκο, την επόμενη φορά μπορείτε να προσθέσετε μισή κούπα ζάχαρη καρύδας που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.)
Διαδικασία:
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με το λάδι και προσθέτουμε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε σε φόρμα ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 150 β C για 40-45′ αναλόγως τον φούρνο σας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!












Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κέικ με Nucrema ION, κακάο, μπανάνα και σταγόνες μαύρης σοκολάτας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ions...
Σοκολατένιο banoffee από το Sintayes.gr !
"Μέχρι να πεις, Καρυδόπιτα ", από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogs...
Καρυδομπουκίτσες (καρυδόπιτα με σοκολάτα σε μπουκίτσες) (Video), από την Ειρήνη και το Irini's Homes...
Κέικ σίκαλης με μέλι και ελαιόλαδο, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!
Σοκολατένιες μπανάνες από την Διαιτολόγο -Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη, και το Healthy Cooking!
Αφήστε μια απάντηση