Πίτα με ζαχαρούχο γάλα, κακάο, καρύδια και τηγανητή μπανάνα, από τον Ηλία Μαμαλάκη και το olivemagazine.gr!

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:20′
Έτοιμο σε:30′

Υλικά

    • 4 πίτες για σουβλάκι
    • 4 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο λιωμένο
    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • 4 κουτ. γλυκού κακάο σε σκόνη
    • 200γρ. καρύδια

Για τις μπανάνες

  • μπανάνες άγουρες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ρούμι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τις μπανάνες: Τις ξεφλουδίζετε και σε ένα τηγάνι τις σοτάρετε με το φρέσκο βούτυρο και από τις δυο πλευρές. Τις πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ρούμι.

Παίρνετε τις πίτες και τις αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Τις περιχύνετε με το ζαχαρούχο γάλα. Πασπαλίζετε κάθε πίτα με ένα κουταλάκι του γλυκού κακάο. Ρίχνετε από πάνω τα καρύδια και κόβετε τις ψημένες μπανάνες κατά μήκος. Σε κάθε πίτα βάζετε από μισή μπανάνα αντικριστά.

Βάζετε τις πιτούλες στο φούρνο και τις ψήνετε για 10 λεπτά στους 160οC. Σερβίρετε στα πιάτα συνοδεύοντάς τις με ένα σφηνάκι παγωμένο ρούμι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

https://tinyurl.com/ybnw9ceb


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *