Κέικ με matcha, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 40Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3/5

 

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

210 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 αυγά, large

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 κ.γ. baking powder

2 κ.σ.  τσάι matcha

2 κ.σ. νερό

 

Υλικά για την επικάλυψη:

85 γρ. τυρί κρέμα

65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

230 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

 

για το σερβίρισμα:

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

½ matcha, σκόνη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες463  23%
ΒΑΖΑΛίπος30.3g  43%
ΒΑΖΑKορεσμένα18.5g  93%
ΒΑΖΑΠρωτείνες5.3g  11%
ΒΑΖΑYδατάνθ.45.6g  18%
ΒΑΖΑΣάκχαρα28.6g  32%
ΒΑΖΑΑλάτι0.2g  3.33%
ΒΑΖΑΙνες0.6g 3%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το τσάι matcha και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.

2Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Παράλληλα, σε 2 μπολ, ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα αφήνουμε στην άκρη.

3Μόλις αφρατέψει το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και το νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.

4Έπειτα, ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι, το baking powder και το τσάι matcha, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5Ύστερα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

6Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα.

7Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το αλεύρι και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

8Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα.

9Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 17-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το φούρνου, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

10Εκτέλεση για την επικάλυψη: Αδειάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

11Αδειάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει κατσαρή μύτη διαμέτρου 17mm. και στολίζουμε το κέικ με την κρέμα.

12Σερβίρουμε το γλυκό πασπαλίζοντάς το με άχνη ζάχαρη και τσάι matcha.

 

#tsoulotip: Ανακατεύουμε αργά και απαλά όταν ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα.

 

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/cake-me-matcha



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *