Wacky cake – Το «τρελό» κέικ το ανακατεύεις μέσα στο σκεύος που θα το ψήσεις, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και τον Γαστρονόμο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το «τρελό κέικ» είναι ένα εύκολο και οικονομικό κέικ, που δεν περιέχει αυγά, βούτυρο ή γάλα. Γνωστό ως wacky ή crazy cake, ήταν πολύ δημοφιλές στην Αμερική στα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (1929-1939). Δεν χρειάζεται μίξερ, απλώς ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ ή και στο ίδιο το ταψί όπου θα ψήσουμε το γλυκό, για να μη λερώσουμε άλλο σκεύος. Ανακατεύουμε, ψήνουμε, κι αυτό ήταν! Είναι ζουμερό, μαλακό, εύθρυπτο και αρωματικό.

Δείτε πώς φτιάχνουμε το wacky cake κακάο-κανέλα, βήμα βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Για να ετοιμάσουμε το wacky cake προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Σε ένα πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ. αδειάζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (το πυρέξ δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε και να το αλευρώσουμε).

Κοσκινίζουμε μέσα στο πυρέξ όλες τις σκόνες μαζί (αλεύρι, κακάο, σόδα, μπέικιν πάουντερ, κανέλα), προσθέτουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή.

8′ προετοιμασία
35′ ψήσιμο
Σύνολο: 43′

Υλικά

Μερίδες: (για πυρέξ 25 x 35 εκ.)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το wacky cake προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Σε ένα πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ. αδειάζουμε όλα τα υγρά μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (το πυρέξ δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε και να το αλευρώσουμε)
  3. Κοσκινίζουμε μέσα στο πυρέξ όλες τις σκόνες μαζί (αλεύρι, κακάο, σόδα, μπέικιν πάουντερ, κανέλα), προσθέτουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με πιρούνι μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
  4. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

 

https://www.gastronomos.gr/syntagh/wacky-cake-to-trelo-keik-to-anakateyeis-mesa-sto-skeyos-poy-tha-to-psiseis/220772/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *