Upside down – Ανάποδο κέικ μανταρίνι, από το Pantespani.gr!
Ως συνήθως η συνταγή μου είναι ευέλικτη – μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε φρούτο, πορτοκάλι, μανταρίνι, φράουλες, cranberries, blueberries, καθώς και την αγαπημένη σας συνταγή για cake.
Η λογική είναι απλή, φέρνουμε τα πάνω, κάτω. Κυριολεκτικά. Στον πάτο της φόρμας βάζουμε τα φρούτα, από πάνω την ζύμη, και ξεφορμάρουμε γυρνώντας ανάποδα. Ενθουσιάστηκα με το concept γιατί, βάζοντας στον πάτο τα φρούτα, στο ψήσιμο σχεδόν καραμελώνουν, οπότε μέχρι και πορτοκάλια η μανταρίνια μαλακώνουν τόσο που τρώγονται με την φλούδα.
Υλικά για το cake:
6 αυγά
160 γρ ζάχαρη άχνη
160 γρ αλέυρι
λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού
ξύσμα από το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Διαδικασία
- Χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την ζάχαρη στα μισά της διαδικασίας, όσο η μαρέγκα δεν είναι πολύ σφιχτή ακόμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το. Ανακατεύουμε με την σπάτουλα.
- Προσθέτουμε και τους κρόκους.
- Απλώνουμε τα φρούτα της επιλογής μας στον πάτο της φόρμας, και από πάνω απλώνουμε το μίγμα του cake
- Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά στους 180 παρακολουθώντας να μην καεί η επιφάνεια.
Tips:
Η φλούδα στα μανταρίνια δεν με ενόχλησε καθόλου. Το αντίθετο βασικά. Αλλά έχω περίεργα γούστα και μου αρέσει πολύ η οξύτητα. Μπορείτε όμως να λεπτύνετε την φλούδα, χρησιμοποιώντας την για ξύσμα στο μίγμα του κέικ.
Στο σερβίρισμα πρόσθεσα μέλι. Ανάλογα με το πόσο όξινο είναι το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε λιγότερο ή περισσότερο μέλι.
Αφήστε μια απάντηση