Σφολιάτες με μανταρίνια και μπισκότο, από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γρήγορο γλυκάκι που μπορείτε να φτιάξετε και με πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, αχλάδια ή μήλα. Αρκεί να ακολουθήσετε την τεχνική του καραμελώματος σε σιρόπι. Μην ξεχάσετε να διαφοροποιήσετε τους χρόνους καραμελώματος, ανάλογα με το φρούτο.

 : 8
 : 15 min
 : 30 min
ΥΛΙΚΑ
  • 1½ φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. μπισκότα πολύσπορα ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 αυγό
  • 4 μανταρίνια, βιολογικά ακέρωτα
  • Για το σιρόπι
  • 300 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • Για τη διακόσμηση:
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο

 

   

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • ΒΗΜΑ 1Για τα μανταρίνια: Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω να βράσουν για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Πλένω τα μανταρίνια, τα κόβω σε λεπτές στρογγυλές φέτες (χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους), και τα ρίχνω στο σιρόπι. Βράζω για 2-3 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • ΒΗΜΑ 2Για τις σφολιάτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • ΒΗΜΑ 3Ανοίγω τη σφολιάτα βουτύρου και με ένα μαχαίρι κόβω πρώτα από τη μακριά πλευρά στη μέση. Κατόπιν, κόβω κάθετα σε 4 σημεία, δημιουργώντας 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια σφολιάτας. Μεταφέρω τα παραλληλόγραμμα φύλλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω λεπτές λωρίδες 1 εκ., τις οποίες κολλάω στην περιφέρεια κάθε κομματιού, έτσι ώστε να δημιουργήσω ένα υπερηψωμένο στεφάνι.
  • ΒΗΜΑ 4Βάζω το μούλτι τα μπισκότα, το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Απλώνω μια γενναία ποσότητα κρέμας σε κάθε σφολιάτα και «τακτοποιώ» φέτες από τις κλημεντίνες.
  • ΒΗΜΑ 5Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Βγάζω τις σφολιάτες από το φούρνο και τις μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν. Αλείφω την επιφάνεια με μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο και σερβίρω αμέσως.

 

 

DINA NIKOLAOU

Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing στο Παρίσι, το πάθος μου για τη μαγειρική και την γαστρονομία με κέρδισε, κάνοντάς με να αλλάξω ρότα στη ζωή μου. Δεν σταματώ να αναζητώ νέα υλικά και γεύσεις και να πειραματίζομαι. Ταξιδεύω, μαγειρεύω, ονειρεύομαι… Σας προσκαλώ να ταξιδέψετε μαζί μου και να ανακαλύψετε την Ντίνα…

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

https://tinyurl.com/y4nxr4ht

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *