Γλυκιά πλεξούδα με πραλίνα φουντουκιού και ξηρούς καρπούς, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
Υλικά για 2 πλεξούδες
1 φύλλο σφολιάτας κομμένο καθετα στα στα δύο
500-600 γρ. πραλίνα φουντουκιού ελαφρά παγωμένη
150 γρ. φουντούκια ανάλατα χοντροσπασμένα
1 κρόκος αβγού
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε το φύλλο σφολιάτας κάθετα στα δύο, χαράζετε τα πλαϊνά της και από τις δύο μεριές. Τοποθετείτε στο κέντρο την πραλίνα φουντουκιού,πασπαλίζετε με τα φουντούκια και πλέκετε την σφολιάτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το άλλο μισό φύλλο.
Αλείφετε τις πλεξούδες με τον κρόκο και τις τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 15′ – 20′ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν σερβίρετε.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ήλιος σφολιάτας με Νουτέλα με 3 υλικά σε 15 λεπτά, από το sintayes.gr!
Τα πιο γρήγορα & νόστιμα μπισκότα σφολιάτας, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!
Σφολιάτες με μανταρίνια και μπισκότο, από την αγαπημένη Ντίνα Νικολάου!
Σφολιατίνια με πραλίνα σοκολάτας και ντιπ σοκολάτας (21.01.16), από την Αργυρώ μας!
Ρολάκια Σφολιάτας με Πραλίνα και Μασκαρπόνε, από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!
Σφολιατάκια με πραλίνα φουντουκιού. (Σοκολατοπιτάκια), από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις Συνταγές...
Αφήστε μια απάντηση