Πανεύκολα στριφτά πιτάκια με σφολιάτα και Nucrema, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!







Ένα πανεύκολο σνακ για μικρούς και μεγάλους, που μπορείτε να ετοιμάσετε μέσα σε λίγα λεπτά με την πολυαγαπημένη σας Nucrema!
Συστατικά
- 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
- 150 γρ Nucrema
- 1 κρόκος
Μέθοδος
- Επάνω σε αλευρωμένο πάγκο, ξεδιπλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε με μια σπάτουλα τη σφολιάτα με τη Nucrema, αφήνοντας ένα περιθώριο ενός εκατοστού περιμετρικά.
- Διπλώνουμε τη σφολιάτα στα δύο.
- Με ένα λεπτό μαχαιράκι, κόβουμε σε λωρίδες φάρδους περίπου 3 εκατοστών.
- Παίρνουμε μια λωρίδα σφολιάτας και τη στρίβουμε.
- Τυλίγουμε τη στριμμένη λωρίδα σαν σαλιγκάρι και διπλώνουμε την άκρη από κάτω ώστε να μην φαίνεται.
- Τοποθετούμε όλα τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20’).
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.
- Φυλάμε τα πιτάκια που περίσσεψαν μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορούμε να τα ζεστάνουμε ξανά για λίγα λεπτά στον φούρνο ή μερικά δευτερόλεπτα στα μικροκύματα πριν τα σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε και μερικά χοντροκομμένα φουντούκια (ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό που μας αρέσει). Απλώς πασπαλίζουμε επάνω στη Nucrema μόλις την αλείψουμε στη σφολιάτα, στο βήμα 2, και προχωράμε διπλώνοντάς τη, στο βήμα 3.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://ionsweets.gr/recipe-items/panefkola-strifta-pitakia-me-sfoliata-kai-nucrema/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι βουτηγμένες μέσα σε ΙON Patisserie Cover Cream, από την Αριάδνη Πούλι...
Καρυδάτο με σαντιγί ΙΟΝ Patisserie λευκής κουβερτούρας, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας(VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Ρολάκια Σφολιάτας με Πραλίνα και Μασκαρπόνε, από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!
Εύκολο παγωτό με Nucrema, από το ionsweets.gr!
Κρουασίνια - σφολιατίνια στριφτά με σοκολατένιο άλειμμα, από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση