Συστατικά
- Για την τούρτα
- 110 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ μαύρη ζάχαρη
- 55 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 κγ βανίλια
- 140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
- ½ κγ baking soda
- 1/2 πρέζα αλάτι.
- 200 γρ σταγόνες σοκολάτας ION
- 150 γρ Nucrema ION σε θερμοκρασία δωματίου
Nutrition Info
- 281,9 Ενέργεια kcal
- 14,3 Λιπαρά g
- 7,8 Κορεσμένα λιπαρά g
- 36,9 Υδατάνθρακες g
- 27,7 Συνολικά σάκχαρα g
- 2,0 Πρωτεΐνες g
- 0,3 Φυτικές ίνες g
- 0,1 Νάτριο g
- 0,4 Αλάτι g
Οδηγίες
- 1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170.
- 2.Στο μπολ του mixer βάζουμε το βούτυρο τη ζάχαρη τη βανίλια και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας κρεμώδες.
- 3.Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι το baking soda το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ομογενοποιούμε.
- 4.Σε ένα ταψάκι 20 cm βάζω λαδόκολλα. Ρίχνω μέσα το μισό μείγμα και το απλώνω. Από πάνω βάζω την Nucrema την απλώνω. Από πάνω βάζω την υπόλοιπη ζύμη και την απλώνω από άκρη σε άκρη .
- 5.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά εάν θέλουμε να γίνει ποιο τραγανή η ζύμη του μπισκότου σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
- 6.Βγάζοντας την τούρτα μας από το φούρνο το ζυμάρι είναι μαλακό .Μην προσπαθήσετε να το ξεφορμάρετε γιατί θα σπάσει.
- 7.Αφήστε να κρυώσει για μια ώρα περίπου αφαιρέστε την λαδόκολλα γυρίστε το γλυκό ανάποδα και καλύψτε το πάνω μέρος με Nucrema. Στολίστε με φύλλα μέντας berries και μύρτιλα.
- Μερίδες : 10
- Έτοιμο σε : 120 Λεπτά
Αφήστε μια απάντηση