Σοκολατένια πασταφλώρα με μαρμελάδα κράνμπερι, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Ποιος δεν αγαπάει την πασταφλώρα; Απολαύστε την, στην καρδιά του χειμώνα, στη σοκολατένια εκδοχή της, με ζύμη από κακάο ΙΟΝ και γέμιση μαρμελάδας με κράνμπερι και πορτοκάλι!
Tip:
Μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με όποια μαρμελάδα σας αρέσει: οι γεύσεις που της ταιριάζουν περισσότερο είναι: φράουλα, κεράσι, φρούτα του δάσους, πορτοκάλι, περγαμόντο.
90′
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 150 γρ βούτυρο ανάλατο
- 60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 60 γρ αυγό
- 180 γρ αλεύρι μαλακό
- 60 γρ κακάο ΙΟΝ
- 2 γρ αλάτι
Για τη μαρμελάδα:
- 450 γρ κράνμπερι φρέσκα
- 450 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- ξύσμα και χυμός από 2 μεσαίου μεγέθους πορτοκάλια
Ειδικό Σκεύος
Μέθοδος
Για τη ζύμη:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου το μείγμα να αφρατέψει.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για λίγο, ώσπου να έχουμε μια λεία ζύμη.
- Σχηματίζουμε μια μπάλα και τυλίγουμε σε μεμβράνη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30’.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε πάχος 3 χιλιοστών.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και κόβουμε όση εξέχει περιμετρικά.
- Γεμίζουμε την τάρτα με τη μαρμελάδα.
- Σχηματίζουμε ξανά μια μπάλα με τη ζύμη που περίσσεψε και την ανοίγουμε και πάλι με τον πλάστη, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος 3 χιλιοστών.
- Κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαιράκι σε λωρίδες ίσου πάχους, περίπου 1.5-2 εκ.
- Τοποθετούμε πάνω στην τάρτα σε οριζόντια διάταξη τις μισές λωρίδες, αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους.
- Έπειτα τοποθετούμε σε κάθετη διάταξη τις υπόλοιπες λωρίδες.
- «Πλέκουμε» τις λωρίδες ζύμης τοποθετώντας μία από πάνω και μία από κάτω εναλλάξ, όπως στη φωτογραφία.
- Ψήνουμε την πασταφλώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, για περίπου 40’, ώσπου να δούμε ότι η ζύμη έχει ψηθεί εντελώς.
Για τη μαρμελάδα:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά να σιγοβράζουν και ανακατεύουμε πότε-πότε για να μην κολλήσουν.
- Βράζουμε ώσπου τα κράνμπερι να μαλακώσουν και το σιρόπι να πήξει.
- Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα κάνουμε το εξής τεστ: τοποθετούμε ένα μικρό πιατάκι στην κατάψυξη για λίγη ώρα. Το βγάζουμε και παγωμένο όπως είναι, βάζουμε πάνω μια κουταλιά μαρμελάδα. Κάνουμε μια χαρακιά με ένα κουταλάκι. Εάν το σιρόπι στέκεται, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αν τρέχει, συνεχίζουμε να βράζουμε για λίγη ώρα ακόμα.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει καλά προτού γεμίσουμε την τάρτα.
https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenia-pastaflora-me-marmelada-kranberi/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπανανολουκουμάδες βουτηγμένοι σε Fondue σοκολάτας ΙΟΝ, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweets.gr!
Φτιάχνουμε βήμα βήμα πάστα φλόρα, από το icookgreek.com!
Κέικ λεμονιού με ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα χωρίς αβγά και βούτυρο, από την Μάγδα Γοδόση και τ...
Σοκολατένιο κρεμώδες cheesecake χωρίς ψήσιμο, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Σοκολατένια κινόα για πρωινό, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Μπισκότα γεμιστά με Nucrema ΙΟΝ, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση