Fudge με cranberries, φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!
Το fudge με κράνμπερις, φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα! Εύκολο και εθιστικό, έγινε ήδη οικογενειακό μας αγαπημένο!
Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.
Υλικά
- 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα, (1 συσκευασία)
- 50 γρ. βούτυρο
- 540 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, γεμάτη
- 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα στο μούλτι
- 100 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πυθμένα όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα, τα φιστίκια και τα κράνμπερις και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς για 6-8′, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα, τα φιστίκια και τα κράνμπερις. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα στο σκεύος που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Το χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας για να απομακρύνουμε τυχόν φυσαλίδες αέρα που έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του μίγματος.
- Αφήνουμε το fudge να κρυώσει εντελώς (ιδανικά το ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ) και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Η αρχική ιδέα εδώ.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Ξανθά" με λευκή σοκολάτα και κάσιους (blondies), από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"...
Κορμός με λευκή σοκολάτα σε 10 λεπτά, από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics.g...
Τούρτα σοκολάτας (fudge), από τον Πέτρο Συρίγο!
Σοκολατένια fudge, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Λευκή τούρτα με γκανάς ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr...
Κέικ λεμονιού με ION Patisserie Λευκή κουβερτούρα χωρίς αβγά και βούτυρο, από την Μάγδα Γοδόση και τ...
Αφήστε μια απάντηση