Fudge με cranberries, φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!







Το fudge με κράνμπερις, φιστίκια Αιγίνης και πορτοκάλι είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα! Εύκολο και εθιστικό, έγινε ήδη οικογενειακό μας αγαπημένο!
Μερίδες: 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.
Υλικά
- 397 γρ. ζαχαρούχο γάλα, (1 συσκευασία)
- 50 γρ. βούτυρο
- 540 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού, γεμάτη
- 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα στο μούλτι
- 100 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύψουμε τόσο τον πυθμένα όσο και τα τοιχώματα του σκεύους.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ξύσμα, τα φιστίκια και τα κράνμπερις και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς για 6-8′, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα, τα φιστίκια και τα κράνμπερις. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα στο σκεύος που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Το χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας για να απομακρύνουμε τυχόν φυσαλίδες αέρα που έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του μίγματος.
- Αφήνουμε το fudge να κρυώσει εντελώς (ιδανικά το ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ) και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Όταν πρόκειται να το σερβίρουμε, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Η αρχική ιδέα εδώ.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Δροσερό επιδόπιο με γιαούρτι και φρούτα του δάσους, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of li...
Κέικ καρότου με λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ και μπαχαρικά, από την Μίκα Παντελάκη και το ionsweets.gr!
Τάρτα λευκής σοκολάτας με φυστίκια Αιγίνης (VIDEO), από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.gr!
Τριλογία σοκολάτας, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Fudge με ION Patisserie Κουβερτούρα κλασική, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Σοκολατάκια fudge εύκολα και γευστικά, από τον Giorgio και το gourmed.gr!
Αφήστε μια απάντηση