- Line the bottom and the sides of a 20 cm baking pan with plastic wrap.
- Finely chop the chocolate and add it to a bowl.
- Place a saucepan over medium heat and add the heavy cream along with the cinnamon and the vanilla extract.
- Allow 2 minutes for them to come to a boil.
- Pour the heavy cream mixture into the bowl with the finely chopped chocolate and wait for a few seconds until the chocolate starts melting.
- Stir with a silicone spatula until you get a smooth ganache.
- Pour the ganache into the pan and tap its bottom on your worktop to get rid of any bubbles in the mixture.
- Refrigerate the pan for 4 hours until the ganache is set.
- Take the pan out of the refrigerator and flip it over on your worktop.
- Remove the plastic wrap and cut the ganache into 3 cm cubes.
- In a bowl, mix the cocoa powder and the cinnamon with a spoon.
- Dust the truffles with the cocoa powder-cinnamon mixture and serve.
Τρούφες κανέλας- Cinnamon truffles, από τον ‘Ακη Πετρετζίκη!
Time
15′
Χρόνος Εκτέλεσης
Time
4 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Portions
6-8
Μερίδες
Difficult
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
220 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το πασπάλισμα
80 γρ. κακάο
1 κ.σ. κανέλα
Ingredients
- 220 g chocolate couverture
- 150 g heavy cream 35%
- 1 tablespoon(s) cinnamon
- 1 teaspoon(s) vanilla extract
For the coating
- 80 g cocoa powder
- 1 tablespoon(s) cinnamon
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός τετράγωνου ταψιού 20 εκ.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος μαζί με την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Αφήνουμε για 2 λεπτά να πάρουν μια βράση.
Αδειάζουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πιάσει θερμοκρασία η κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάς.
Αδειάζουμε τη γκανάς στο ταψί και χτυπάμε τον πάτο του στον πάγκο εργασίας ώστε να σπάσουν τυχόν φουσκάλες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στο μείγμα.
Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες να σφίξει η γκανάς.
Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο εργασίας.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη γκανάς σε κύβους 3 εκ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το κακάο με την κανέλα.
Πασπαλίζουμε τις τρούφες με το μείγμα κακάο – κανέλας και σερβίρουμε.
Method
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Διατροφικός
πίνακας
Διατροφική αξία ανά μερίδα
265
Θερμίδες (kcal)
13 %
20.0
Λιπαρά (γρ.)
29 %
12.0
Κορ.Λίπη (γρ.)
60 %
14.0
Υδατ/κες (γρ.)
5 %
7.9
Σάκχαρα (γρ.)
9 %
5.2
Πρωτεΐνη (γρ.)
10 %
3.8
Φυτικές Ίνες (γρ.)
15 %
0.03
Αλάτι
(γρ.)
1 %
*Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.
*Για τον υπολογισμό των στοιχείων του πίνακα χρησιμοποιείται λογισμικό Nutritics logo
https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/troyfes-kanelas
https://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/troyfes-kanelas
Αφήστε μια απάντηση