Σοκολατένιο μιλκσέικ με καρύδα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα δροσιστικό σοκολατένιο μιλκσέικ όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει; Η κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ ταιριάζει υπέροχα με την καρύδα και δημιουργούν μαζί τον πιο καλοκαιρινό συνδυασμό!

Tip: Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τη συνταγή σε lactose free και vegan, αν χρησιμοποιήσετε ένα αντίστοιχο παγωτό και αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με φυτική κρέμα.

Συστατικά
Για τη σαντιγί:

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 γρ ζάχαρη άχνη
  • εκχύλισμα βανίλιας ή ½ λοβός βανίλιας

Για το μιλκσέικ και το σερβίρισμα:

  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 250 γρ γάλα καρύδας
  • 2 κτσ κακάο ΙΟΝ
  • 1 κιλό παγωτό σοκολάτα
  • νιφάδες καρύδας, ξύσμα κουβερτούρας ΙΟΝ, νιφάδες κακάο, κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος

Για τη σαντιγί:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα.
  2. Μόλις αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε μια πηχτή σαντιγί.
  3. Τοποθετούμε τον κάδο στο ψυγείο, ώσπου να είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα του μιλκσέικ. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαντιγί ως και 1 ώρα πριν.

Για το μιλκσέικ και το σερβίρισμα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Θα χρησιμοποιήσουμε περίπου το ¼ της ποσότητας για να διακοσμήσουμε τα ποτήρια, τα 2/4 μέσα στο μιλκσέικ και το ¼ για να στολίσουμε το μιλκσέικ στο τέλος.
  2. Παίρνουμε τα ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε το μιλκσέικ και με ένα κουτάλι, δημιουργούμε «νερά» με το 1/4 της σοκολάτας.
  3. Τοποθετούμε τα ποτήρια στο ψυγείο.
  4. Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα, το κακάο και το παγωτό.
  5. Προσθέτουμε τα 2/4 της λιωμένης σοκολάτας και χτυπάμε ξανά, ίσα-ίσα για μερικά δευτερόλεπτα, ώσπου να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Μπορούμε, αν το θέλουμε πιο αραιό, να προσθέσουμε κι άλλο γάλα, αλλά τότε δεν θα μπορεί να σηκώσει το βάρος της σαντιγί από πάνω.
  6. Τοποθετούμε τη σαντιγί σε ένα κορνέ με μύτη τύπου ανοιχτό ή κλειστό αστέρι και διακοσμούμε τα μιλκσέικ με σαντιγί.
  7. Στολίζουμε με το τελευταίο 1/4 λιωμένης σοκολάτα που φυλάξαμε.
  8. Πασπαλίζουμε με νιφάδες καρύδας, νιφάδες κακάο, με κακάο ΙΟΝ ή με ξύσμα κουβερτούρας ΙΟΝ.

 

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenio-milkseik-me-karyda/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *