Γρήγορα cinnamon rolls, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λατρεύεις και εσύ τα cinnamon rolls; Αν ναι, είσαι στο κατάλληλο μέρος!

 

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.σ. κανέλα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με νερό, για το άλειμμα

 

Για το icing

4 κ.σ. ζάχαρη, άχνη

1-2 κ.σ. νερό

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   56    3%
ΒΑΖΑΛίπος    3g   4%
ΒΑΖΑKορεσμένα   1.8g   9%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    0.4g   1%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    7.2g   3%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    5.8g   6%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.04g    0.67%
ΒΑΖΑΙνες     0.1g     0%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.

2Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, με τη μεγαλύτερη πλευρά να κοιτάει εμάς. Ανοίγουμε ελαφρώς με έναν πλάστη και αλείφουμε την σφολιάτα με το βούτυρο.
3Πασπαλίζουμε με τη κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα, κλείνουμε ρολάροντας το φύλλο και κόβουμε σε κομμάτια, πάχους 2,5 εκ.
4Τα μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αλείφουμε με το άλειμμα κρόκου και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
5Για το icing: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
6Διακοσμούμε όμορφα τα cinnamon rolls με το icing και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγους ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/grigora-cinnamon-rolls
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *