Λατρεύεις και εσύ τα cinnamon rolls; Αν ναι, είσαι στο κατάλληλο μέρος!
Γρήγορα cinnamon rolls, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κ.σ. κανέλα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 κρόκος αυγού, αραιωμένος με νερό, για το άλειμμα
Για το icing
4 κ.σ. ζάχαρη, άχνη
1-2 κ.σ. νερό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
2Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, με τη μεγαλύτερη πλευρά να κοιτάει εμάς. Ανοίγουμε ελαφρώς με έναν πλάστη και αλείφουμε την σφολιάτα με το βούτυρο.
3Πασπαλίζουμε με τη κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα, κλείνουμε ρολάροντας το φύλλο και κόβουμε σε κομμάτια, πάχους 2,5 εκ.
4Τα μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αλείφουμε με το άλειμμα κρόκου και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
5Για το icing: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
6Διακοσμούμε όμορφα τα cinnamon rolls με το icing και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγους ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ψωμάκια κανέλας (Cinnamon Rolls), από την Σόφη Τσιώπου!
Σφολιατάκια με φρέσκα σύκα, από τη Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Σφολιατίνια με πραλίνα σοκολάτας και ντιπ σοκολάτας (21.01.16), από την Αργυρώ μας!
Πανεύκολα ρολλάκια κανέλας με σταφίδες (video), από την Μamatsita !
Σφολιατίνες με πραλίνα(+VIDEO) - Hazelnut Chocolate Praline Turnovers by Akis and akispetretzikis.co...
Μπισκότα σφολιάτας με αμύγδαλα, από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Αφήστε μια απάντηση