Κορνέ με κρέμα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Απολαύστε αυτή την κλασική συνταγή για τα αγαπημένα και λαχταριστά κορνέ με κρέμα. Τραγανή σφολιάτα, πλούσια κρέμα πατισερί και αφράτη σαντιγί – η τελεία απόλαυση για κάθε περίσταση!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου
  • 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 450 γρ. γάλα πλήρες
  • 50 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 15 γρ. αλεύρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. άγλυκη σαντιγί
  • κερασάκια γλασέ για το γαρνίρισμα
  • αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κορνέ

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και τις αλείφουμε με το αβγό. Παίρνουμε μεταλλικά κορνέ και τα καλύπτουμε με τις λωρίδες, αφήνοντας ένα μικρό κενό σε κάθε άκρη. Τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τη μεταλλική φόρμα.

 

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα τοποθετούμε στη φωτιά μαζί με το ξύσμα λεμονιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τους κρόκους των αβγών και μόλις πάρει βράση το γάλα με την κρέμα, ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί σκεπάζοντάς τη με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε με ένα σύρμα ή στο μίξερ για να γίνει λεία και μαλακή. Με αυτή την κρέμα γεμίζουμε τα κορνέ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Γαρνίρουμε τοποθετώντας πάνω από την κρέμα την άγλυκη σαντιγί και ένα κερασάκι γλασέ. Αν θέλουμε, μπορούμε να βουτήξουμε το επάνω μέρος σε αμύγδαλο φιλέ, αφού πρώτα το έχουμε καβουρδίσει λίγο.

* Η συνταγή αυτή είναι από το βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» που κυκλοφορεί –πέρα από την ελληνική έκδοση– και σε αγγλική και σε γαλλική έκδοση, από τις εκδόσεις Πεδίο.

 

https://www.steliosparliaros.gr/suntages/kerasmata/korne-me-krema/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *