Κρέμα από νιφάδες βρώμης με σταφίδες και ξηρούς καρπούς, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1-1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (ή όσο επιθυμείτε)
  • ελάχιστο αλάτι
  • κανέλα, σταφίδες και καρύδια ή άλλους ανάλατους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με πολύ λίγο αλάτι και το μέλι. Μόλις το μείγμα πάει να κοχλάσει προσθέτετε τις νιφάδες και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει (θέλει ελάχιστο χρόνο). Κατεβάζετε απ’ τη φωτιά όποτε θέλετε, ανάλογα με το πόσο πηχτή επιθυμείτε την κρέμα.
  2. Πασπαλίζετε με κανέλα, προσθέτετε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και έτοιμο το σούπερ υγιεινό και γευστικό πρωινό που θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες.

Συμβουλή

Για να παραμείνει υγιεινό το πρωινό μην το παραφορτώσετε σε σάκχαρα (από ξηρά φρούτα ή γλυκαντικές ύλες).

 

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Για τη διατροφική αξία των νιφάδων της βρώμης, τι να πει κανείς και τι να πρωτοσχολιάσει; Είναι ανυπέρβλητη! Ας αναφέρουμε στα γρήγορα ότι η κατανάλωσή τους βοηθάει:

• στη μείωση της χοληστερόλης, λόγω του ότι περιέχουν β-γλυκάνες

• στη μείωση του υψηλού σακχάρου του αίματος, λόγω του ότι έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

• στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, χάρις στο σελήνιο και τη βιταμίνη Ε

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

• στη βελτίωση της πέψης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ίνες

• στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης, λόγω του ότι είναι πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο

• στην καταπολέμηση της κόπωσης, στη διατήρηση του σωστού βάρους χωρίς πείνα…

 

https://tinyurl.com/y3a9tglc

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *