Μπισκοτένια energy balls με ταχίνι, δημητριακά & σοκολάτα, από την Madame Ginger!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ναι, είμαι κι εγώ από αυτούς που μπορεί να φύγω από το σπίτι έχοντας πιει μόνο έναν καφέ. Έχω παρατηρήσει όμως ότι αυτές τις μέρες είμαι αδύναμη και τρώω πολύ περισσότερο φαγητό το μεσημέρι ενώ αν φάω έστω κι ένα μικρό πρωινό, η μέρα μου κυλάει διαφορετικά, πιο ομαλά και με ισορροπία στα υπόλοιπα γεύματα.

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς ανήκετε στην ίδια κατηγορία με εμένα, γι αυτό αποφάσισα να σας πείσω να βάλετε το πρωινό στη διατροφή σας με αυτήν την πανεύκολη συνταγή. Μικρές μπισκοτένιες μπουκίτσες, τα λεγόμενα energy balls, με ταχίνι & δημητριακά θα σε γεμίσουν ενέργεια για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου, χωρίς να κοπιάσεις ιδιαίτερα ή να χάσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα. Φτιάχνεις μία δόση balls στην αρχή της εβδομάδας και έχεις στο ψυγείο σου τραγανά και πεντανόστιμα μπισκοτομπαλάκια που θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι!

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στα highlights του Instagram και στο IGTV, φτιάξε τη δική σου μακαρονάδα ντάκο, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να την θαυμάσουμε και εμείς!

Συνταγή

Μπισκοτένια energy balls με ταχίνι, δημητριακά & σοκολάτα

  • Μερίδες: 15 energy balls
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
  • Φυλάμε τα energy balls στο ψυγείο (δεν χρειάζεται να τα καλύψουμε) για 4 μέρες.

Υλικά

Δείτε το video :

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ1) Κρατάμε στην άκρη 3 μπισκότα Παπαδοπούλου με 4 δημητριακά και σοκολάτα και βάζουμε τα υπόλοιπα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι). Τα θρυματίζουμε λίγο και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Τα αλέθουμε, προσθέτουμε τους σπόρους chia και συνεχίζουμε την άλεση για λίγα δευτερόλεπτα.2) Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε στην αρχή με κουτάλι κι έπειτα με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μείγμα που να μπορούμε να πλάσουμε.3) Πλάθουμε ισομεγέθεις μπαλίτσες (20-22γρ. η καθεμία) και τις τοποθετούμε σε πιάτο.4) Ρίχνουμε τα 3 μπισκότα που κρατήσαμε στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε μέχρι να θρυμματιστούν, χωρίς να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολάκι.5) Γεμίζουμε ένα άλλο μπολάκι με νερό, ραντίζουμε προσεκτικά τα protein balls με νερό (δεν τα βουτάμε) κι έπειτα τα βουτάμε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα για να καλυφθούν γύρω γύρω από αυτά. Τα μεταφέρουμε και πάλι όλα στο πιάτο.

6) Βάζουμε τα energy balls στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Super Tip

Τα Πολυδημητριακά μπισκότα Παπαδοπούλου, που συνδυάζουν 4 δημητριακά ολικής άλεσης (σιτάρι, βρώμη, σίκαλη και κριθάρι), 7 βιταμίνες και σοκολάτα, γίνονται βάση για αυτά τα γευστικά energy balls που απολαμβάνεις για πρωινό στη στιγμή!

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

 

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/snak-proino/mpiskotenia-energy-balls-me-tachini-dimitriaka-sokolata/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *